Výsledky průzkumu, na který jste čekali

Půl roku jsem se usilovně věnoval průzkumu, jehož výsledky mohu nyní konečně zveřejnit. Vím, že na ně netrpělivě čekáte, takže tady jsou, aby vám udělaly ve věci jednou provždy jasno.
Šest měsíců jsem si pečlivě vedl záznamy o tom, co se stane, když v restauraci nebo nějakém fastfoodu požádám obsluhu, aby mi do jídla necpala „tu podělanou cibuli“ (takto byla žádost formulována, aby obsluha od začátku věděla, že má co do činění s tvrdým chlapem a vylekala se).
Pomíjím jeden jediný případ, kdy mi mladičká brunetka za barem řekla, že mohu být klidný, neboť jejich cibule byla brigádníkem Jindrou podle hygienických předpisů umyta, takže si ji mohu objednat i víc.
Resumé je ale jinak děsivé. Obsluhující vzali mou žádost v potaz pouze v necelých čtyřiceti procentech, přesně v třiceti devíti. Ve zbylých jednašedesáti procentech se cibule v jídle objevila, byť jsem onu žádost pečlivě opakoval nejméně dvakrát a snažil se při tom dobře intonovat, frázovat i artikulovat.
Když jsem v oněch katastrofálně vysokých jednašedesáti procentech případů obsluhu upozornil na to, že jsem si cibuli výslovně nepřál, jen v deseti procentech se omluvila, odnesla porci pryč a chybu kdesi za rohem napravila.
Ve zbytku případů sice došlo k omluvě, ale bez nápravy. V jednom případě se mi obsluhující slečna omluvila tím, že mi na udobřenou přinesla jednu porci barbecue omáčky navíc. Odvodila to od skutečnosti, že jsem si předtím objednal porce dvě. Tři, které jsem tím pádem rázem na tácku měl, jsem samozřejmě nepozřel, takže mě za mou troufalost ztrestala nejenom cibulí, ale i tím, že jsem ve výsledku vypadal jako zahořklý kverulant, který nerad barbecue.
A na konec to nejdůležitější. Ve sto procentech na vlastní kůži prožitých výzkumných anabází s cibulí jsem zjistil, že tento druh plevele je mimořádně hnusný. Ve svém zdarma vykonaném průzkumu to považuji za největší jistotu, bohužel dlouhodobě známou. Sto procent je sto procent.
V návaznosti na výše zveřejněný průzkum jsem zahájil další, a to na téma: „Jak by se zachoval kuchař Čihák z fastfoodu v centru Prahy bez cibule, když ji tvrdošíjně dává do všeho a dokonce nejspíš i do kávy“. Podle dílčích výsledků to vypadá, že by Čihák raději přestal pracovat a nechal se zapsat na Úřad práce. To je dobrá zpráva. Myslím si, že můj průzkum nachází i definitivní řešení…



Přidat komentář

(Povinné)
(Povinné)
(Povinné)